צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק מיסו

אם שמות כמו בוניטו ואצת קומבו מבהילים אתכם, אתם לגמרי לא לבד. מצד שני, כמה נחמד שהיום כמעט בכל סופר גדול אפשר למצוא את חומרי הגלם האלה, להצטייד פעם אחת וליהנות ממרק מיסו טוב כל החורף לפחות

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 01/01/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

אצת קומבו (ריבוע אחד)

4 כוסות מים קרים

1 כף סאקה

1 כף מירין

רבע כוס אצת ווקאמה מיובשת

2 כוסות בוניטו (שבבי דג מיובשים)

1 חבילה (300-400 גרם) טופו משי, חתוך לקוביות גדולות

רבע כוס מחית מיסו (בהירה או כהה)

1 בצל ירוק, פרוס דק

חופן נבטים

אופן ההכנה:

1 משרים את אצת הקומבו בסיר בינוני עם 4 כוסות מים קרים כ-15 דקות. מוסיפים את הסאקה והמירין, מחממים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומחכים רבע שעה.

2 בינתיים משרים בקערה נפרדת את אצת הווקאמה במים קרים עד לריכוך (כ-15 דקות). מסננים.

3 מוציאים את אצת הקומבו מהסיר ומוסיפים לנוזלים שבסיר את הבוניטו. מערבבים, מכסים ומניחים לדקה.

4 מסננים את הציר לתוך קערה בינונית. מפעילים לחץ על הבוניטו כדי שייצאו כל הנוזלים, ואז נפטרים מהשבבים. מחזירים את הציר המסונן לסיר.

5 מחזירים לסיר את הווקאמה המסוננת ומוסיפים את קוביות הטופו. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

6 מחלקים את מחית המיסו בין 4 קערות. יוצקים את הציר מעל, ומערבבים עד שהמחית מתמוססת בנוזל והוא מתאחד. מוסיפים נבטים ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

מרק מיסו של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק מיסו של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!