מרק שעועית חורפי
מרק שעועית בשרי עשיר ומשביע, שמתבשל 4 שעות תמימות. אין, פשוט אין מצב שזה לא יוצא אלוהי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
כילד, בכל פעם שהמרק הזה היה מוגש לשולחן הוא העלה אצלי דילמות הרות גורל. קצת כמו קרמבו או מילקי, התקשיתי להחליט איך הכי כדאי לי לאכול אותו: האם לאכול את המרק והאורז בנפרד? אולי עדיף לשלב בין שניהם? את האמת – ההתלבטות הזו לא פתורה אצלי עד היום.
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים לפחות 8 שעות
3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, פרוסות דק
2-3 כפות רסק עגבניות
10 עגבניות מגורדות
2 ליטר ציר עוף (אם אין: 2 כפות מרק עוף ו-2 ליטר מים חמים)
מלח גס
1-2 כפיות כמון
חצי כפית פלפל גרוס
חצי קילו בשר מס' 5, חתוך לקוביות
אורז לבן מוכן, מתובל במעט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום.
2 מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב.
3 שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
4 בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול.
5 מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה.
6 מגישים עם אורז לבן.
>> לעוד מרקים חורפיים של אבי לוי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!