צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק שעועית חורפי

מרק שעועית בשרי עשיר ומשביע, שמתבשל 4 שעות תמימות. אין, פשוט אין מצב שזה לא יוצא אלוהי

אבי לוי | מסעדת המוציא | פורסם 12/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 638 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כילד, בכל פעם שהמרק הזה היה מוגש לשולחן הוא העלה אצלי דילמות הרות גורל. קצת כמו קרמבו או מילקי, התקשיתי להחליט איך הכי כדאי לי לאכול אותו: האם לאכול את המרק והאורז בנפרד? אולי עדיף לשלב בין שניהם? את האמת – ההתלבטות הזו לא פתורה אצלי עד היום.

 

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים לפחות 8 שעות

3 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

4 שיני שום, פרוסות דק

2-3 כפות רסק עגבניות

10 עגבניות מגורדות

2 ליטר ציר עוף (אם אין: 2 כפות מרק עוף ו-2 ליטר מים חמים)

מלח גס

1-2 כפיות כמון

חצי כפית פלפל גרוס

חצי קילו בשר מס' 5, חתוך לקוביות

אורז לבן מוכן, מתובל במעט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום.

2 מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב.

3 שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4 בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול.

5 מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה.

6 מגישים עם אורז לבן.

>> לעוד מרקים חורפיים של אבי לוי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!