צילום׃ דניאל בראון, מאסטר שף

מרק עוף

מרק עוף נהדר שהקסם שלו הוא בהגשה - מפרקים עוף שבושל היטב במרק, מתבלים בשמן זית, טרגון, פטרוזיליה וכוסברה, ויוצקים מעל מרק עשיר של ירקות וציר עוף. והשיא: מוסיפים אוכמניות. רציני לגמרי

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.6 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כנפי עוף

1 כרע עוף (ירך+שוק) או 2 נתחי פרגית

שמן זית

רבע מקל קינמון

4 כוסות ציר עוף

1 קישוא גדול

2 גזרים קלופים בינוניים

1 בצל לבן גדול

1 תפוח אדמה בינוני

1 גבעול סלרי

3 יחידות כרוב ניצנים

מלח

פלפל

להגשה:

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס

חופן עלי טראגון, קצוצים גס

1 לימון

חופן אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

1 מפזרים על השוק, הירך (או הפרגיות) ועל הכנפיים מלח-פלפל ומטגנים בשמן זית 2 דקות מכל צד בתוך סיר מרק.

2 מוסיפים לסיר את ציר העוף ומקל קינמון ומרתיחים עד שהעוף מתרכך, בערך 50 דקות.

3 חותכים את הירקות (בצל, גזר, סלרי, קישוא, תפוח אדמה) לקוביות גסות. את כרוב הניצנים חוצים לאורך.

4 שמים בתוך סיר אחר שמן זית ומטגנים את הירקות החתוכים עם מעט מלח 6 דקות אגב ערבוב עד שקיפות.

5 שופכים 2-3 כוסות מהציר לתוך הסיר של הירקות ומרתיחים 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

6 מוסיפים את שאר הציר והעוף ביחד לתוך הסיר של הירק. נותנים להתבשל עוד 10 דקות.

7 להגשה: מוציאים את העוף מהמרק ומפרקים אותו כך שלא יהיו עצמות לכדי רצועות. מערבבים את העוף עם עשבי התיבול הקצוצים (פטרוזיליה,כוסברה,טרגון) בקערה. מתבלים עם 2 כפות גדולות של שמן זית ולימון סחוט. מחלקים את העוף בין צלחות הגשה.

8 יוצקים את המרק בתוך הצלחת עם העוף, שמים 7 אוכמניות בצלחת ומגישים לצד פלח לימון.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.