מרק עדשים עם בהרט ולימון
יש מרקים שתמיד כיף לאכול, בכל הזדמנות ובכל מזג אוויר. הנה אחד מהם - עם שני סוגי עדשים והמון המון פטרוזיליה וכוסברה. נפרדים מהחורף בקערה של בריאות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
1/4 כוס שמן
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
1 כרשה שלמה, קצוצה ושטופה היטב
4 שיני שום, פרוסות
3 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים
2 גזרים, קלופים, חצויים לאורך ופרוסים דק
1 כוס עדשים כתומות/אדומות, שטופות היטב
1 כוס עדשים חומות/ירוקות, מושרות כשעה במים
כ-10 כוסות מים
כפית גדושה בהרט
צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
צרור כוסברה, קצוץ גס
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים 2 דקות נוספות.
2 מוסיפים את שני סוגי העדשים ומכסים במים (או ציר) עד 3 ס"מ מעל התכולה - בערך 10 כוסות. מוספים בהרט ומביאים לרתיחה. מוסיפים 1/2 מעשבי התיבול הקצוצים.
3 מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות לחלוטין.
4 מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
* אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.