צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים עם בהרט ולימון

יש מרקים שתמיד כיף לאכול, בכל הזדמנות ובכל מזג אוויר. הנה אחד מהם - עם שני סוגי עדשים והמון המון פטרוזיליה וכוסברה. נפרדים מהחורף בקערה של בריאות

עז תלם | mako אוכל | פורסם 01/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1/4 כוס שמן

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

1 כרשה שלמה, קצוצה ושטופה היטב

4 שיני שום, פרוסות

3 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים

2 גזרים, קלופים, חצויים לאורך ופרוסים דק

1 כוס עדשים כתומות/אדומות, שטופות היטב

1 כוס עדשים חומות/ירוקות, מושרות כשעה במים

כ-10 כוסות מים

כפית גדושה בהרט

צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

צרור כוסברה, קצוץ גס

מיץ מ-1/2 לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים 2 דקות נוספות.

 

2 מוסיפים את שני סוגי העדשים ומכסים במים (או ציר) עד 3 ס"מ מעל התכולה - בערך 10 כוסות. מוספים בהרט ומביאים לרתיחה. מוסיפים 1/2 מעשבי התיבול הקצוצים.

 

3 מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות לחלוטין.

 

4 מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

* אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה. 

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק תירס מ-4 מרכיבים פשוטים