צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עדשים עם סלרי וכמון

רק הסתכלנו על התמונה הזו, ומיד נעשה לנו חם יותר: במציאות המרק הזה לא רק מחמם את העיניים, אלא גם ממלא את הבטן ועושה נעים בכל הגוף

| loveat | פורסם 29/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

300 גרם עדשים כתומות (כוס וחצי)

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק

4 שיני שום, כתושות

1 גבעול סלרי, פרוס דק (את העלים שומרים בצד)

ליטר וחצי ציר ירקות (ניתן להחליף במים מינרליים רותחים)

2 עלי דפנה

1 כף פלפל מדגסקר שלם (או פלפל שחור גרוס)

1 כף מלח

כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הגזר בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתקרמל.

 

2  מנמיכים את האש, מוסיפים את השום והסלרי ומאדים 5-6 דקות.

 

3  מוסיפים את העדשים, הציר, עלי הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה.

 

4  מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-10 דקות. 5 דקות לפני שמורידים מהאש מוסיפים את עלי הסלרי ששמרנו בצד.

 

5  מתקנים תיבול ומגישים.

 

* המתכון באדיבות רשת loveat

>> בשבוע שעבר הלכנו על מרק ירקות חורף

>> כל מתכוני המרקים