מרק עוף אסייתי
מרק עוף הוא פק"ל בכל ארוחת חג - אבל אף אחד לא אמר שזה חייב להיות בדיוק אותו המרק פעם אחר פעם. אנחנו השנה מתכוונים להרביץ עם מרק העוף הזה - שהוא גם קלאסי אבל גם מיוחד, עם תוספות משמחות מהכיוון האסייתי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 פולקע
2 גב עוף
2 גזרים
כרשה אחת
בצל אחד
פיסת ג'ינג'ר (אין צורך לקלף) בגודל של כ-3-4 ס"מ
כוכב אניס
רבע כפית זרעי כוסברה
עלה דפנה
כף רוטב סויה
מלח בנדיבות
רוטב דגים (למי שאינו מקפיד על ערבוב עוף ודגים בלבד)
כפית וחצי שמן שומשום
חצי חבילת פטריות שמפיניון או יער, פרוסות גס
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים למקטעים
להגשה:
כוסברה (לא חובה)
בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 מניחים את חלקי העוף בסיר וממלאים במים - לא עד הסוף, הירקות ייכנסו לשם אחר כך. מביאים לרתיחה ומסירים בעזרת כף את הקצף והלכלוכים מעל.
2 בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הגזר וחותכים אותו למקטעים. חותכים למקטעים גם את הכרשה, חותכים את הבצל ל-4 וחוצים את שורש הג'ינג'ר לשניים.
3 כשהמים רותחים מוסיפים את הגזרים, הכרשה, הבצל, הג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה, עלה הדפנה, הסויה והמלח, ומנמיכים את האש. מבשלים לפחות שעה (ועדיף שעתיים).
4 טועמים, מוסיפים עוד סויה ומלח אם צריך, ומוסיפים גם רוטב דגים אם רוצים (זהירות, שלא ייצא מלוח מדי). מוסיפים שמן שומשום וגם את הפטריות והבצל הירוק. מבשלים עוד 5-10 דקות ומכבים את האש.
5 מסננים את המרק ומפרידים בין הנוזל, העוף והירקות. נפטרים מהג'ינג'ר, כוכב האניס, זרעי הכוסברה ועלה הדפנה.
6 להגשה: מסדרים בקערה את המרק ומוסיפים עוף מפורק וירקות. אפשר להגיש עם בצל ירוק קצוץ, כוסברה ואפשר גם עם אטריות ביצים (מבושלות בנפרד) או לוקשן.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו סלט חסה פצצתי