מרק גונדי משודרג
יש טענה שמאכלים מסורתיים צריכים להישאר מוגנים מכל שדרוג. אנחנו פחות מאמינים בזה, וטוב שכך - ניסינו להוסיף אורז טחון לתערובת הקציצות, וזכינו בגונדי אפילו יותר מוצלח מהמקור
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
חצי כוס אורז פרסי
1 בצל גדול
חצי ק"ג חזה עוף טחון
כף שמן קנולה
רבע כוס קמח חומוס
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
1 כפית כורכום
חצי כפית בהרט
למרק:
1 כוס גרגירי חומוס שהושרה לילה או חומוס מוקפא
בצל גדול
2 תפוחי אדמה בינוניים
חתיכה בינונית של דלעת
3 כפות שמן
כמה ענפי פטרוזיליה או סלרי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית הל
חצי כף כורכום
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשל לילה. למחרת מבשלים אותם 20 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהם מתחילים להתרכך, ומסננים.
2 מתחילים עם הקציצות: טוחנים את האורז במעבד מזון ומגררים את הבצל.
>> מתכונים לפסח
3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומניחים בצד.
4 המרק: חותכים את הבצל לקוביות, קולפים וחותכים גס את תפוחי האדמה ואת הדלעת חותכים לקוביות.
5 מטגנים בסיר עמוק ורחב חומוס, דלעת, בצל, תפוחי אדמה ופטרוזיליה או סלרי. מערבבים מדי פעם.
6 מוסיפים 5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
7 מרטיבים את הידיים, יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומכניסים אותן לסיר בזהירות.
8 מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בכיסוי חלקי כ-40 דקות.