מרק גונדי משודרג

יש טענה שמאכלים מסורתיים צריכים להישאר מוגנים מכל שדרוג. אנחנו פחות מאמינים בזה, וטוב שכך - ניסינו להוסיף אורז טחון לתערובת הקציצות, וזכינו בגונדי אפילו יותר מוצלח מהמקור

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 10/04/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

חצי כוס אורז פרסי

1 בצל גדול

חצי ק"ג חזה עוף טחון

כף שמן קנולה

רבע כוס קמח חומוס

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

1 כפית כורכום

חצי כפית בהרט

למרק:

1 כוס גרגירי חומוס שהושרה לילה או חומוס מוקפא

בצל גדול

2 תפוחי אדמה בינוניים

חתיכה בינונית של דלעת

3 כפות שמן

כמה ענפי פטרוזיליה או סלרי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית הל

חצי כף כורכום

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשל לילה. למחרת מבשלים אותם 20 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהם מתחילים להתרכך, ומסננים.

2 מתחילים עם הקציצות: טוחנים את האורז במעבד מזון ומגררים את הבצל. 

>> מתכונים לפסח

3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומניחים בצד.

4 המרק: חותכים את הבצל לקוביות, קולפים וחותכים גס את תפוחי האדמה ואת הדלעת חותכים לקוביות.

5 מטגנים בסיר עמוק ורחב חומוס, דלעת, בצל, תפוחי אדמה ופטרוזיליה או סלרי. מערבבים מדי פעם.

6 מוסיפים 5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

7 מרטיבים את הידיים, יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומכניסים אותן לסיר בזהירות.

8 מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בכיסוי חלקי כ-40 דקות.