צילום׃ דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים

ביסק פטריות

מרק סמיך וקרמי במרקם פטריות עשיר

מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק | אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ דק

1 ענף רוזמרין טרי קצוץ דק (עלים בלבד)

1 כפית פפריקה מתוקה

1 שן שום כתושה

300 מ"ל יין לבן

60 מ"ל ברנדי

1.2 ליטר ציר ירקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רסק עגבניות

1 גזר גדול חתוך לגפרורים דקים

450 גרם (2 סלסלות) פטריות שמפיניון פרוסות דק

120 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל, הרוזמרין, הפפריקה והשום. מטגנים עד שהבצל מתרכך.

2 מוסיפים לסיר את היין הלבן, הברנדי, הסויה, ציר הירקות ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך מעט. מכניסים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתכווצות.

3 מנמיכים את הלהבה ובזרזיף אטי מוסיפים את השמנת. יש להיזהר שהמרק לא יתקרש. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.