צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

מרק עגבניות ים תיכוני

שילוב נפלא של עגבניות בשלות, בזיליקום ואורגנו מביא לנו מרק נהדר ועשיר בטעמים

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים

3 גזרים

6 עגבניות בשלות

200 גרם רסק עגבניות

4 שיני שום

צרור עלי פטרוזיליה

200-300 גרם פאסטה

שמן זית

2 כפות סוכר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

אורגנו יבש

בזיליקום יבש

אבקת מרק עוף

10 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את הגזרים המגורדים וממשיכים לטגן עד התרככות הגזר. מוסיפים את השום הקצוץ עד שריחו מתפשט היטב באוויר.

2 מוסיפים את העגבניות המגורדות, מבשלים אותם תוך כדי בחישה כ 10 דקות.

3 מוסיפים כמחצית מכמות המים, טוחנים עם מעבד חשמלי ידני את החומרים עד קבלת מרקם קטיפתי.

4 מוסיפים את יתרת המים, רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם. כשמגיע לרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומורידים לאש נמוכה כשעה.

5 ב-10 דקות האחרונות מוסיפים את הפסטה לפי רמת הסמיכות הרצויה.