צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

מרק מינסטרונה

מהקלאסיקה של המטבח האיטלקי - מרק עשיר במרכיבים וטעמים, משביע כמו ארוחה שלמה

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים גדולים קצוצים גס

4 גבעולי סלרי קצוצים

4 גזרים חתוכים לקוביות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

6 עגבניות בשלות מגורדות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

4 קישואים חתוכים לקוביות

עלי תימין קצוצים דק – רק העלים

6 שיני שום קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

חופן שעועית ירוקה טרייה (לקטום את הקצוות ולחתוך את התרמיל לחתיכות קטנות)

1/2 כרוב קטן קצוץ לרצועות דקות

שמן זית

100 גרם רסק עגבניות

8 כוסות מרק עוף

מלח

פלפל שחור

אורגנו

1 כף סוכר

1 כוס פסטה קצרה

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן זית את הבצל, הסלרי וקוביות הגזר עד שהבצל נעשה שקוף.

2 מוסיפים את השום והפטרוזיליה עד שמרגישים היטב את ריח השום.

3 מוסיפים את שאר הירקות, העגבניות המגורדות ורסק העגבניות.

4 יוצקים מעל את נוזלי המרק, מתבלים בנדיבות, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על אש נמוכה לפחות שעה. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

5 מוסיפים את הפסטה לעוד כ-20 דקות בישול ובוחשים מידי פעם.