צילום׃ ליזי כהן
קניידלך אווריריים מקמח מצה
הכי פשוט: כופתאות קמח מצה רכות שנמסות בפה
דבורה שפיר | mako אוכל
| פורסם 10/03/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן
2 ביצים
3/4 כוס מרק מוכן או 3/4 כוס מים עם כפית אבקת מרק
1/8 כפית אבקת אפייה
מעט אגוז מוסקט
זנגביל (ג'ינג'ר) מגורר
מעט שקדים קצוצים או אגוזים טחונים
קמח מצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים קמח מצה עד שהעיסה הופכת רכה.
2 מוסיפים כ-1/8 כפית אבקת אפייה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים מעט נוזלים, ואם היא רכה מדי מוסיפים קמח מצה. נותנים לעיסה לעמוד לפחות חצי שעה.
3 לבישול: מכניסים כפית לתוך סיר המרק הרותח ומחממים אותה מספר שניות.
4 באמצעות הכפית המחוממת, נוטלים כדור מהעיסה ומכניסים אותו לסיר. מומלץ לבשל קניידל אחד לניסיון לפני שמכניסים את כל השאר.
5 מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
* סבתא דבורה אומרת שהכופתאות אוהבות "לשתות" הרבה מרק, לכן כדאי לשים לב לכמויות: אם תכננתם להכין ליטר מרק, יש להכין ליטר ושליש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!