צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

מרק גריסים וירקות

לפעמים כל מה שצריך בשביל להפוך ארבעה קירות לבית חם ומפנק זה מרק אחד, עם תפוחי אדמה וגריסי פנינה. בשבילנו זה עובד

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 16/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כף שמן זית

2 גזרים, קלופים וקצוצים דק

בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

2 גבעולי סלרי, קצוצים

עלה דפנה

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

תפוח אדמה, קלוף ותוכך לקוביות קטנות

100 גרם גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים במשך שעה וחצי

מלח

רבע כפית פלפל אנגלי

2 כפיות תימין מיובש

ליטר וחצי ציר עוף או ירקות

2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים גזר, בצל, סלרי, עלה דפנה וזרעי כוסברה. מאדים כרבע שעה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.

2 מוסיפים את תפוח האדמה וגריסי הפנינה לסיר ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.

3 מוסיפים את הציר והפטרוזיליה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.

נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.

 

>> בפעם שעברה הכנו סמוסה - אבל אפויה!