צילום׃ כפיר חרבי, יחסי ציבור
מרק אפונה
מרק אפונה יבשה בבישול איטי, שיפיץ בבית ניחוחות נוסטלגיה מבית סבתא וידאג לחמם לכם את הבטן טוב טוב
עידו לב | אספרסו בר
| פורסם 03/02/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם אפונה יבשה (להשרות ערב לפני או להשרות לילה ולהקפיא)
2-3 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות
שומר, חתוך לקוביות
3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים
4-5 שיני שום
מלח
פלפל שחור
2 ליטר מים או ציר ירקות
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שמן זית ומטגנים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות.
2 מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים או ציר הירקות. מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-3-4 שעות. ב-10 הדקות האחרונות מוסיפים כוסברה קצוצה.
3 לרעבים שיודעים לעבוד עם סיר לחץ, המרק יהיה מוכן אחרי 20 דקות לאחר רתיחה.
* המתכון פורסם לראשונה ב-2011