תמונת AVI׃ mako

מרק פאו וייטנאמי

את מרק הבשר הרותח הזה מומלץ להכין ביום גשום ופנוי, שזה בסדר גמור, כי ממילא כשתאכלו אותו לא תרצו לעשות שום דבר אחר

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר:

2-3 קילו עצמות מח של בשר בקר
חצי קילו זנב שור עם עצם
בצל גדול
10 ס"מ שורש ג'ינג'ר
3-4 כוכבי אניס
2 תרמילי הל
2 מקלות קינמון
2 מסמרי ציפורן
כפית זרעי כוסברה
5 גרגרי פלפל אנגלי
כף וחצי מלח ים
כף וחצי סוכר
4 כפות רוטב דגים
2 עלי דפנה

להגשה:

500 גרם אטריות אורז וייטנאמיות רחבות
חופן נבטי שעועית
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי כוסברה
2 ס"מ ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
300 גרם סינטה חתוכה דק מאוד (כמו קרפצ'ו)
בצל ירוק קצוץ
1 ליים

אופן ההכנה:

1 בסיר מרתיחים מים ומכניסים את העצמות עם מעט מלח. משאירים על רתיחה במשך 3 דקות, שופכים את המים ושוטפים את העצמות היטב כדי להוריד את הלכלוך. מחזירים את העצמות לסיר ביחד עם זנב השור. מוסיפים 6 ליטר מים.

 

2 חותכים את הבצל לרבעים ואת הג'ינג'ר לרצועות ארוכות. בעזרת ברנר חורכים מעט את שניהם ומוסיפים לסיר. מכניסים את האניס, ההל, הקינמון, הציפורן, זרעי הכוסברה והפלפל האנגלי למחבת (ללא שמן) ושורפים מעט עד שעולה ניחוח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר התבלינים ומרתיחים.

 

3 בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף שנוצר בסיר. מבשלים על אש קטנה במשך 4 שעות.

 

4 מסננים את הציר. (זורקים את הירקות, את הבשר ניתן לקצוץ ולהשתמש למנה אחרת) ומקררים.

 

5 ההגשה: מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות, מסדרים בקערה גדולה (אפשר קערות אישיות) ושמים את אטריות האורז במרכז. מפזרים מסביב את הנבטים, עלי הנענע, הבזיליקום, הכוסברה, הג'ינג'ר חתוך לגפרורים קטנים, צ'ילי חתוך לעיגולים, מסדרים את חלק מפרוסות בשר הסינטה באמצע. מרתיחים את הסיר עם הציר ושופכים לקערה כשהוא רותח מאוד. מפזרים בצל ירוק וסוחטים מעט ליים מעל. את יתרת הבשר טובלים נא במרק ואוכלים. מומלץ לשמור את הקערה על פתיליה קטנה כדי לשמור על חומה.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים