צילום׃ דניאל לילה, מאפיית לחמים
מקלות בצק עלים וגאודה
כך מכינים את מקלות בצק העלים הכי טעימים בעיר: רצועות בצק קרנצ'יות מגולגלות ואפויות עם גבינת גאודה, בדיוק כמו במאפיית לחמים. מנת פתיחה מושלמת או סתם נשנוש מנצח
אורי שפט | מאפיית לחמים
| פורסם 19/12/21
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
מעט קמח (למשטח העבודה)
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
1 ביצה טרופה
400 גרם גאודה או עמק מגוררת
אופן ההכנה:
1 מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומרדדים לעלה בגודל 30X40 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ.
2 מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים את הגבינה המגוררת ומהדקים מעט. הופכים את הבצק בעדינות, מורחים מעט ביצה טרופה, מפזרים גבינה ומהדקים.
3 בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 4 ס"מ.
4 מגלגלים כל רצועה למעין ספירלה מהודקת.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את מקלות הגבינה בצורה מסודרת עם מרווחים שווים.
6 אופים 12 דקות, מסובבים את המגש ואופים עוד 5-8 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.