צילום׃ אסתי רותם, ifeel
מרק תירס
מרק תירס מתקתק שמתאים לילדים, עם עקיצת ג'ינג'ר מפתיעה (שאפשר לוותר עליה אם הילדים בררניים מדי)
אסתי רותם | ifeel
| פורסם 10/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
2 בצלים, קצוצים
2 כפות שמן קנולה
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר
4 כוסות גרגירי תירס קפואים או טריים
5 כוסות מים
3 ענפי סלרי (עם העלים)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצלים בשמן בסיר עד שהם שקופים. מוסיפים את שורש הג'ינג'ר ומאדים עוד דקה.
2 מוסיפים את גרגירי התירס, המים והסלרי, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
3 מוציאים כוס אחת מתוכן המרק ללא נוזלים ושומרים בצד.
4 מתבלים במלח ובפלפל. מרסקים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון למחית סמיכה בעלת מרקם גס.
5 מחזירים לסיר את הכוס שנשמרה בצד, מערבבים ומתקנים תיבול.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!