צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עגבניות

מרק עגבניות הוא אחד המרקים החביבים עלינו - אבל משום מה פחות יוצא לנו להכין אותו בבית. עד שהגיע המתכון הזה, עם תוספות מושלמות וטיפים שהם בגדר חובה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 11/01/22 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 615 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הדבר הכי חשוב כאן הן העגבניות, וכן, אם הן לא טעימות - חבל להכין את המרק. אם אין עגבניות טריות טובות, אל תהססו להשתמש במשומרות איטלקיות שיש להן טעם נפלא.

 

הדבר השני החשוב הוא הנוזל שמוסיפים – אם משתמשים במרק צח (עוף או ירקות) שיש לו טעם טוב ודומיננטי, לא חייבים להוסיף ירקות שורש (למעט שום ועשבי תיבול). אבל אם אתם משתמשים במים: שלא תעיזו לוותר על בצל, גזר וסלרי – השילוש הקדוש המכונה "מירפואה" ומהווה בסיס לכל מרק או תבשיל.

 

למרק קרמי ומעודן משתמשים בחמאה במקום שמן זית; ממירים חצי כוס מרק או מים בכמות זהה של שמנת מתוקה (ואז המתכון הופך לחלבי).

מרכיבים (4 מנות):

קילו עגבניות אדומות ובשלות, קלופות וקצוצות או 2 קופסאות שימורי עגבניות איטלקיות (400 גרם כל אחת)

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ (או כרישה)

1 גזר, קצוץ

1 גבעול סלרי אמריקאי, קצוץ

3 שיני שום, חצויות

צרור קטן של תימין

2 וחצי כוסות מרק צח או מים

מלח

פלפל שחור, טרי וטחון

אפשרות להגשה:

4 פרוסות לחם קלויות ומרוחות בשמן זית ושום

4 עלי בזיליקום

אפשרות להגשה:

1 כוס אורז לבן מבושל

חופן שמיר קצוץ

אפשרות להגשה (חלבית):

1 כוס קרוטונים

4 כפות פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו בצל, גזר, סלרי, שום ותימין על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד שהם מתרככים ועולה מהם ריח טוב.

2  מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות, מבשלים ומערבבים יחד כ-10 דקות. כשהעגבניות מתרככות לגמרי, מוסיפים את המרק או המים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד לסף רתיחה.

3 מרסקים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני או בלנדר. טועמים (חשוב!). אם צריך מוסיפים מלח, פלפל או שום. אם המרק חמוץ מדי מוסיפים קורט של סודה לשתייה, מניחים לה לבעבע בסיר והחמיצות תתפוגג. אל תגזימו עם הכמות כי מרק עגבניות בכל זאת אמור להיות חמצמץ. אם העגבניות לא מספיק מורגשות מוסיפים כפית/כף רסק עגבניות או ממרח עגבניות מיובשות. אם המרק סמיך לטעמכם תרגישו חופשיים לדלל במרק או מים.

4 טועמים שוב לפני שמגישים עם אחת (או יותר) מן האפשרויות להגשה שלעיל.