מרק שעועית לבנה
כשהגשם דופק על החלון, אין כמו מרק שעועית לבנה עשיר בשביל לחמם את האווירה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה במים
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 בצלים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לטבעות
1 צרור כוסברה קצוץ
5 שיני שום מקולפות ופרוסות
1 גמבה אדומה מנוקה מחרצנים וחתוכה לקוביות
1 פלפל חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ דק (לא חובה)
1 כוס עגבניות מרוסקות
כורכום
כמון
פלפל
מלח
סוכר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה.
2 בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.
3 מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם.
4 מטגנים את הירקות והתבלינים דקה נוספת, מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (כחצי ליטר- ליטר).
6 מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (עד שהגזר רך). מתקנים תיבול.
* אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 גרם בשר טחון בשלב טיגון הירקות.