צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מרק אפונה עם קישואים ונענע
מרק מהיר, סמיך ועשיר שכולו בריאות, ותראו מה זה - אפילו לא צריך להפשיר בשבילו את האפונה
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 04/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
6 כפות שמן זית
6 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
3-4 שיני שום, פרוסות גס
3 כוסות מים או ציר ירקות
300 גרם (בערך כוס וחצי) אפונה קפואה
עלים מ-3 גבעולי נענע, או כפית נענע מיובשת
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים על להבה בינונית כדקה, עד שהקישואים מעט מתרככים.
2 מוסיפים את המים, את האפונה (בעודה קפואה) והנענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות, עד שהאפונה מתבשלת אבל צבעה נשאר ירוק בוהק ושאר הירקות מתרככים.
3 טוחנים היטב בבלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר.
4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
>> בשבוע שעבר הכנו בורשט צמחוני מעולה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!