צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק אפונה עם קישואים ונענע

מרק מהיר, סמיך ועשיר שכולו בריאות, ותראו מה זה - אפילו לא צריך להפשיר בשבילו את האפונה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 04/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 כפות שמן זית

6 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

3-4 שיני שום, פרוסות גס

3 כוסות מים או ציר ירקות

300 גרם (בערך כוס וחצי) אפונה קפואה

עלים מ-3 גבעולי נענע, או כפית נענע מיובשת

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים על להבה בינונית כדקה, עד שהקישואים מעט מתרככים.

 

2 מוסיפים את המים, את האפונה (בעודה קפואה) והנענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות, עד שהאפונה מתבשלת אבל צבעה נשאר ירוק בוהק ושאר הירקות מתרככים.

 

3 טוחנים היטב בבלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר.

 

4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 

 

>> בקרו בבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו בורשט צמחוני מעולה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!