מרק מינסטרונה לא תקני
כזה חורף בחוץ, מה, לא תעמידו סיר מרק על האש? הנה לכם אחד שלא צריך לעבוד קשה בשבילו - רק קוצצים ירקות, מוסיפים מים ותבלינים ונותנים לו להתבשל עד שהוא מוכן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מה שיפה במרק מינסטרונה הוא שכמעט כל ירק, פחמימה או קטנית הולכים בו טוב והוא גמיש לחלוטין לרצונותיכם – עם פסטה, בלי, עם יותר שעועית או פחות – וגם הירקות שבו יכולים להשתנות בהתאם לעונה ובמצב הרוח.
מרכיבים (6 מנות):
בצל, קצוץ
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיני שום, כתושות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
בטטה גדולה, חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
200 גרם שעועית ירוקה רחבה, חתוכה למקטעים
2 כוסות שעועית לבנה (מבושלת מראש, או קפואה)
עלה דפנה
כמה ענפי תימין
מלח
שמן זית
מים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל והגזר, מנמיכים את האש ומאדים באטיות עד שהגזר מתרכך והבצל הופך לשקוף. בזמן שהבצל והגזר בסיר אפשר לקצוץ את שאר הירקות.
2 מוסיפים לסיר את השום הכתוש ומטגנים רק כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
3 מוסיפים את שאר הירקות והשעועית הלבנה, מכסים במים (בין 6 ל-8 כוסות, תלוי בגודל הסיר והירקות), מוסיפים את עלה הדפנה והתימין וממליחים בנדיבות.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כשעה, עד שכל הירקות רכים. טועמים ומתקנים תיבול.
כמה הערות חשובות:
* במינסטרונה אמיתי יש גם פסטה קצרה, אני מעדיפה בלי.
* כמו כן, מינסטרונה אמור להכיל גם עגבניות וסלרי, אבל שוב, אני מעדיפה בלי.
* בכלל, כל ירק שעובד טוב במרק ונמצא בעונה יכול להיכנס בכיף לסיר.
* אם אני משתמשת בכרובית, כמו במקרה הזה, אני אוהבת להוסיף גם את העלים הקטנים שלה, אלו שמסתתרים בין הפרחים. הם נורא טעימים.
* את השעועית הלבנה אפשר להחליף בכל שעועית אחרת, ואפשר גם להוסיף/להחליף בגרגרי חומוס מבושלים מראש או קפואים.
* אל תתקמצנו במלח, המרק צריך את זה.
* הכי טעים לאכול את המרק עם גבינת פרמזן מגוררת מעל, אבל אז הוא כבר לא פרווה.