קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש
תבשיל כתום עם כופתאות עדשים מעולות. גם בריא וגם טעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לקציצות:
100 גרם עדשים ירוקות
שן שום אחת (גדולה יחסית)
כף עלי פטרוזיליה
חצי בצל בינוני
קורט כמון
מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
לתבשיל הדלעת:
2 גבעולי סלרי, קצוצים גס (כ-200 גרם)
כ-400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
1 גזר, חתוך גס
מעט שמן זית
2 שיני שום
2-3 עלי מרווה
2 כוסות ציר מרק ירקות
2 כוסות מים
1/4 כוס עדשים כתומות
2 כפיות סילאן
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גרעיני כוסברה טחונים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הקציצות: משרים את העדשים במים קרים לעד 20 שעות. מסננים היטב.
2 קוצצים היטב במעבד מזון את השום, הפטרוזיליה והבצל. מוסיפים את העדשים והתבלינים למעבד המזון וממשיכים לטחון עד להיווצרות מחית.
3 יוצרים 10 קציצות ומשטחים מעט. בשלב זה ניתן לקרר/להקפיא את הקציצות עד להכנה הסופית.
4 מסדרים את הקציצות על תבנית התנור, מזלפים מעט שמן זית ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
5 התבשיל: מאדים את הסלרי, הדלעת והגזר במעט שמן זית. כשהירקות הקשים מתחילים להתרכך מוסיפים את השום והמרווה לסיר.
6 כשהירקות בסיר זהובים מוסיפים את הנוזלים, העדשים, הסילאן, קליפת הלימון והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד להתרככות הירקות.
7 הרכבת המנה: מניחים את הקציצות האפויות בתוך תבשיל הדלעת החם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 דקות. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!