צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש

תבשיל כתום עם כופתאות עדשים מעולות. גם בריא וגם טעים

| home made | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לקציצות:

100 גרם עדשים ירוקות

שן שום אחת (גדולה יחסית)

כף עלי פטרוזיליה

חצי בצל בינוני

קורט כמון

מלח

פלפל שחור

1 כף שמן זית

לתבשיל הדלעת:

2 גבעולי סלרי, קצוצים גס (כ-200 גרם)

כ-400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

1 גזר, חתוך גס

מעט שמן זית

2 שיני שום

2-3 עלי מרווה

2 כוסות ציר מרק ירקות

2 כוסות מים

1/4 כוס עדשים כתומות

2 כפיות סילאן

קליפה מגוררת מחצי לימון

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית גרעיני כוסברה טחונים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הקציצות: משרים את העדשים במים קרים לעד 20 שעות. מסננים היטב.

2 קוצצים היטב במעבד מזון את השום, הפטרוזיליה והבצל. מוסיפים את העדשים והתבלינים למעבד המזון וממשיכים לטחון עד להיווצרות מחית.

3 יוצרים 10 קציצות ומשטחים מעט. בשלב זה ניתן לקרר/להקפיא את הקציצות עד להכנה הסופית.

4 מסדרים את הקציצות על תבנית התנור, מזלפים מעט שמן זית ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות עד להזהבה קלה.

5 התבשיל: מאדים את הסלרי, הדלעת והגזר במעט שמן זית. כשהירקות הקשים מתחילים להתרכך מוסיפים את השום והמרווה לסיר.

6 כשהירקות בסיר זהובים מוסיפים את הנוזלים, העדשים, הסילאן, קליפת הלימון והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד להתרככות הירקות.

7 הרכבת המנה: מניחים את הקציצות האפויות בתוך תבשיל הדלעת החם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 דקות. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!