יח``צ׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור

מרק בטטה גרגירי חומוס וחלב קוקוס

מנה ראשונה מעולה

ניסים לוי | | פורסם 06/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

5 כפות שמן

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

150 גרם חומוס מושרה (להשרות יום לפני)

1 בצל חתוך לקוביות

צרור כוסברה חתוך גס

50 מל' חלב קוקוס

1.5 כפיות מלח

חצי כפית קינמון טחון

1 כפית כמון טחון

חצי כפית זנגביל טחון

1 כפית מרק עוף

2 ליטר מים

1 כוס קמח לקשירה

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל עם מעט שמן עד לקבלת צבע צהוב, מוסיפים את הבטטה וממשיכים לאדות. 2. מוסיפים את המים וגרגירי החומוס, הכוסברה והתבלינים ומבשלים כ-50 דקות עד שעה . 3. במעבד מזון טוחנים את כול המרכיבים שבושלו בסיר מוסיפים את הקמח ומעבדים למחית חלקה . 4. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את החלב קוקוס ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד. 5. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים.