צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק ברוקולי

אין כמו מרק מהביל בצבע ירוק עמוק בשביל להרגיש טוב עם החורפון הזה שהגיח פתאום לחיים שלנו. מעט מרכיבים, מעט עבודה, צ'יק צ'ק ומוכן - קערת הבריאות שלכם לימים הקרובים

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 20/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

חצי כפית כורכום

300 גרם ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים (פרחים בלבד, ללא גזע)

1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות

4 כוסות מים רותחים או ציר ירקות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.

2 מוסיפים את הכורכום ומטגנים עוד 20 שניות.

3 מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה והמים או הציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 15 דקות או עד שכל הירקות רכים.

5 טוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

6 מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. מתבלים ומגישים.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

* אפשר להגיש את מרק הברוקולי עם כף-שתיים של שמנת מתוקה.