צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

מרק אפונה, תפוחי אדמה וקבנוס

זורקים הכל לסיר, שוכחים על האש ומתענגים ממרק שהוא ארוחה שלמה

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 11/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים בינונים קצוצים דק

30 גרם מרגרינה

שמן זית

400 גרם אפונה יבשה

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

3 כפות אבקת מרק עוף

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.

2 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה ובוחשים. מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים. מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3 מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם. מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.

4 מבשלים עוד כרבע שעה. מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.

* ניתן להוסיף תפוחי אדמה שלמים למרק בתחילת הבישול, להוציא פני הריסוק ולהחזיר שלמים לסיר.

* ניתן להוסיף נקניק סלמי קצוץ או פרוסות קבנוס לדקות האחרונות של הבישול.