צילום׃ אריאל עפרון, יחצ

כופתה ברנזי

אבי ביטון עם מתכון מעולה לכדורי בשר בקר והודו עם ים של ירוקים, שמתבשלים במרק אדום. ראו הוזהרתם, הניחוח הממכר של הלימון הפרסי כנראה ימשוך את כל בני הבית, פלוס השכנים, אליכם למטבח

אבי ביטון | סוליקה | פורסם 26/08/20 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור תרד

צרור שמיר

עלים מסלרי אחד

1 כוס אורז בסמטי

350 גרם בשר בקר

300 גרם בשר הודו טחון

2 בצלים בגודל בינוני, קלופים, מגוררים וסחוטים

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן

למרק:

3-4 כפות שמן זית

2 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק

5 עגבניות, חתוכות לקוביות

4 שיני שום, פרוסות דק

כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

קופסת רסק עגבניות קטנה (2 כפות רסק)

3 לימונים פרסיים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הירק (כוסברה, תרד, שמיר, פטרוזיליה וסלרי) וקוצצים היטב.

2 שוטפים את האורז היטב.

3 שמים את שני סוגי הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הירק, האורז והבצלים המגוררים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.

4 מוסיפים רבע כוס שמן ומערבבים לתערובת אחידה.

5 מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

6 מוסיפים לסיר את הבצלים, העגבניות, השום והפפריקה המתוקה. מבשלים יחד תוך כדי ערבוב 5-6 דקות.

7 מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ורסק העגבניות.

8 ממלאים את הסיר במים עד חציו ומביאים לרתיחה.

9 מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסיים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

10 מכינים כדורי בשר מתערובת הבשר ומכניסים למרק. מבשלים כ-40 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין. לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול.

בימים רביעי-שישי (26-28 באוגוסט) יערוך אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה (ובאתר) ספיישל מטבח פרסי, שבמסגרתו יימכרו במקום גונדי, כופתה ברנג'י, אורז פרסי, עופות צלויים וחורשט סבזי – שהמתכון שלו כאן לפניכם. 

לתפריט המלא והזמנות

בתיאבון!