מרק ירקות שורש כתומים עם יוגורט ובזיליקום
את הימים הקרים שלפנינו אנחנו ממליצים לכם להעביר עם המרק הזה, שהוא כתום, מתקתק ועם נשיקה של יוגורט
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לציר ירקות:
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים גדולים חתוכים גס
שורש פטרוזיליה
שורש כוסברה (או שורש סלרי)
גבעול סלרי
מעט שמן זית
4 ליטר מים רותחים
4 עלי דפנה
חופן פלפל שחור שלם
למרק:
שמן זית
2-3 בטטות בינוניות (חצי קילו) קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות
גבעול כרישה פרוס
2 בצלים לבנים קצוצים
ליטר ציר ירקות או מים
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
כף מלח
קורט פלפל שחור טחון
3 גבעולי בזיליקום טרי
יוגורט באפלו
4 עלי בזיליקום קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הציר: צורבים את הירקות (לפי הסדר הבא: גזר, בצל, שורשים וסלרי) בסיר רחב עם מעט שמן זית.
2 מוסיפים 4 ליטרים של מים רותחים, עלי דפנה ופלפל שחור ומביאים לרתיחה שנייה.
3מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות.
4 מסננים ומצננים (אפשר גם להקפיא את הציר).
5 מכינים את המרק: מטגנים את הירקות הכתומים (בטטה, גזר ודלעת) במעט שמן זית עד שהם משחימים.
6 מוסיפים את הכרישה והבצל ומטגנים עוד 3-4 דקות, עד שהם משחימים קלות.
7 מוסיפים מעט מהציר או המים ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.
8 מוסיפים את שאר הנוזלים ומביאים לרתיחה.
9 מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את גבעולי הבזיליקום בשלמותם.
10 מכבים את האש, שולפים את הבזיליקום החוצה וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.
11 מתקנים טעמים, מוזגים לקעריות, מקשטים בכפית יוגורט ובמעט בזיליקום קצוץ ומגישים.
המרק יישמר כ-3 ימים במקרר בכלי סגור.
* המתכון באדיבות רשת loveat