צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

מרק קובה סלק

מתכון מפורט לקובה סלק בדיוק כמו שצריך, עם טיפ מיוחד למרק אדום כדם, שמייתר את הצורך ברסק עגבניות או בפפריקה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 12/12/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למעטפת:

500 גרם סולת חיטה

350 מ"ל מים קרים (בדיוק!)

כפית מלח

למלית:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני, קצוץ דק דק

כפית מלח

חצי כפית סוכר

חלמון מביצה אחת

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

כפית תבלין קבב, בהרט או ראס אל חנות

פלפל שחור

למרק:

3 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לרצועות

3-4 גבעולי סלרי

2 סלקים גדולים וקשים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

1 סלק גדול וקשה, חתוך לקוביות וטחון בבלדר עם כוס מים (זה הסוד של המרק!)

2 וחצי ליטר מים

3-4 כפות סילאן

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 המעטפת: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (אמור להתקבל בצק רטוב, עם שלוליות). מכסים ומניחים לחצי שעה לפחות (בהמשך, אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר לטפטף עליו מעט מים).

2 המילוי: מערבבים היטב את הבצל עם המלח והסוכר ומניחים לכמה דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מרטיבים את הידיים במים או בשמן ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. אם השתמשתם בבשר טרי – אפשר להכניס אותם להקפאה קצרה, זה יקל על גלגול הקובות. אם השתמשתם בבשר שהיה קפוא אסור להקפיא אותו שוב.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

4. מגלגלים את הקובות: קורצים כדור קטן מבצק הסולת ומשטחים על כף היד למעין פיתה קטנה ועגולה בעובי דק ככל האפשר.

5 מניחים במרכז העיגול שנוצר כף גדושה מהמלית או כדור בשר שגלגלתם מבעוד מועד, סוגרים את כף היד בעדינות כך שהבשר יישאר בתוך הבצק, מקרבים ומדביקים את הקצוות.

6 מגלגלים בין הידיים כדי שהמעטפת תהיה אחידה, ומניחים על משטח משומן. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.

7 המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מוספים את הבצל ומטגנים להזהבה.

8 מוספים את הסלרי, קוביות הסלק, הסלק הטחון והמים ומביאים לרתיחה.

9 מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך, ואז מוסיפים את הסילאן והלימון ומתבלים.

10 מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב