צילום׃ דניאל בר און

כדורי עוף במרק קארי ירוק עם אטריות

מנה מהירה פשוטה וטעימה טעימה עם של קציצות עוף עם חווייאג' ומרק קארי חריף עם אטריות. מה צריך לעשות? בעיקר לערבב. רבע שעה עבודה וקדימה למיקרו

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר עוף טחון
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
1 גזר מגורד
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 ביצה
1 תפו"א מבושל ומרוסק לפירה
2 כפות חווייאג' למרק
מלח
פלפל

למרק הקארי הירוק:

1 ליטר מים
2 כפות רוטב דגים
2 כפות ממרח קארי ירוק
4 פטריות גדולות
1 גזר פרוס לרצועות דקות
1 בצל פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1/2 כוס נוזל אגוזי קוקוס
מלח
פלפל
אצות וואקומה או נורי (לא חובה)
נודלס עבה או אטריות אודון

אופן ההכנה:

1 הקציצות: מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד ל-10 דקות.

2 המרק: מכוונים את המיקרוגל לעוצמה החזקה ביותר. בכלי זכוכית מחממים את המים במיקרו. לאחר רתיחה מוסיפים את כל חומרי המרק חוץ מהאטריות. נותנים למרק להתבשל 10 דקות.

3 מוציאים את המרק מהמיקרוגל, צרים קציצות קטנות מהעוף ומניחים במרק. מתקנים תיבול ומחזירים למיקרו ל-30 דקות בעוצמת חימום גבוהה מאוד. מוסיפים את האטריות ומחממים במיקרו 10 דקות.

4 מוציאים את הכלי מהמיקרו, מוסיפים את נוזל אגוז הקוקוס ומעבירים בקערה גדולה. מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים