חלה כפרית
כשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)
1 קילו קמח כפרי או לבן רגיל
3 כפות סוכר – רצוי חום
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
קצח או שומשום
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים.
2 יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
3 מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.
4 לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).
5 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה.
6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.
7 מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
>> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל"