צילום׃ נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

מרק שעועית ובשר הכי טעים שיש

כבר שבועות אנחנו מחכים ליום המתאים להכין את המרק הזה, הדשן והעשיר, עם חוטי הבשר ואלף הטעמים. היום אנחנו מפסיקים לחכות כי פשוט אי אפשר יותר

עינב בובליל | "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ | פורסם 19/11/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

600 גרם בשר צוואר, חתוך לקוביות בגודל בינוני

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 כוסות (400 גרם) שעועית מבושלת מקופסה או קפואה מופשרת

8 שיני שום, קלופות ופרוסות

1 חבילה עלי מנגולד, פרוסים

2 כפות רסק עגבניות

1 כף כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

1 כף מרק עוף

רבע כפית פלפל שחור

מלח

6 כוסות (כליטר וחצי) מים רותחים

אופן ההכנה:

1 יוצקים לסיר גדול את השמן ומחממים. מוסיפים את קוביות הבשר וצולים על אש גבוהה כ-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

2 מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השעועית, השום, המנגולד, רסק העגבניות וכל התבלינים ומערבבים. יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך לגמרי.

3 מוציאים חתיכות בשר, מניחים על צלחת ומפרקים לחוטים. מחזירים למרק, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

"לכבוד שבת קודש", הכריכה|צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

המתכון מתוך הספר "לכבוד שבת קודש". הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ. מחיר: 129 שקלים.