מרק כתום קצת אחר
אנחנו יודעים, גם לכם יש את המתכון המושלם למרק כתום שמלווה אתכם כבר שנים. למרות זאת, תנו לנו להציע לכם משהו טיפה שונה: כל הכתומים המוכרים אמנם כאן, אבל הפעם הם מגיעים עם תוספות מעניינות במיוחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות (3 כוסות בערך)
1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת גס
1 גזר גדול, מקולף ומגורר גס
כוס וחצי עדשים כתומות
2 כפיות מלח
ליטר וחצי מים
4 שיני שום
1-2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 כפות לימון כבוש קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
חופן עלי כוסברה, קצוצים גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים את השמן. מוסיפים את הבצל והירקות הכתומים. מערבבים ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות.
2 מוסיפים את העדשים והמלח ומערבבים.
3 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-20 דקות.
4 קוצצים דק (לכדי משחה) את השום, הג'ינג'ר והלימון הכבוש, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
* העדשים ממש נמסות ומסמיכות את המרק. במידה ויוצא לכם תבשיל, אל תהססו להוסיף מים בהדרגה לדרגת הסמיכות הרצויה לכם.
* מי שאוהב טעם לימוני מודגש יכול להוסיף מיץ מחצי לימון לפני ההגשה.