צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל
מרק עדשים כתומות וקישואים
מרק באווירה חורפית, כזה שמתחשק לשים על האש ולבהות בגשם המטפטף, אבל עזבו אתכם - למי יש זמן? לנו אין, וזה לא אומר שנוותר: 3 וחצי מרכיבים, רבע שעה עבודה ועוד קצת על האש ויש לכם מרק סמיך, בריא וסופר טעים
עופרי זוטא | mako אוכל
| פורסם 02/03/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2-3 כפות שמן זית
בצל קלוף וחתוך לקוביות
3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
כוס עדשים כתומות
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
5 כוסות ציר ירקות (אם אין ציר, אפשר להחליף ב-5 כוסות מים+צרור פטרוזיליה ו-2 גבעולי סלרי, שתוכלו להוציא בקלות בתום הבישול)
אופן ההכנה:
1 מחממים היטב סיר ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והקישואים, מערבבים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-3 דקות.
2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב.
3 מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את הנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתמוססות.
*שימו לב – כל מרק עדשים מסמיך ככל שהזמן עובר. תמיד אפשר להוסיף עוד קצת נוזלים.