צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

נזיד חורפי של תירס, תפודים וכמון

מרק ירקות במרקם שמנתי, עשיר ומלטף לחורף חם במיוחד

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כוסות גרגרי תירס קפוא ומופשר

1 מכל שמנת מתוקה

2 כוסות חלב

2 כפות חמאה

1 כוס בצל קצוץ

1 כוס כרשה קצוצה

2 כפיות זנגוויל טרי קצוץ

1 כף פלפלת חריפה, כתושה

מעט כורכום

½ 1 כפיות כמון

1 כוס תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות

1 כוס מרק פרווה מאבקה

מלח גס

פלפל שחור טרי גרוס

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר 2 כוסות מגרגרי התירס, את השמנת ואת החלב ומבשלים 5 דקות. מעבירים למעבד מזון ומרסקים באמצעות כפתור הפולסים.

2 מחממים את החמאה בסיר כבד ומשובח על להבה גבוהה , עד שתתחיל להעלות קצף. מוסיפים את הבצל ואת הכרשה, ובוחשים במרץ בערך 3 דקות, כדי שלא ישחימו.

3 מוסיפים זנגוויל ופלפלת חריפה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים כמון וכורכום ומאדים 10 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה. ממליחים ומפלפלים קלות.

4 מוסיפים את שארית גרגרי התירס ואת תפוחי האדמה ועוד כוס מים. מוסיפים את המרק ואת התירס המרוסק ומאדים שוב 20 דקות.

5 טועמים ומתקנים תיבול.