צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק כרישה ותפוח אדמה

החלק החורפי של השבוע כבר מעבר לפינה, ואנחנו שמחים מאוד לקבל את פניו עם המרק הזה, שהוא סמיך וקרמי, חמאתי וטעים שאפשר רק להשתגע. ככה עושים את זה (קל, ברור שקל)

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 13/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3-4 כרישות גדולות, בלי החלק הירוק

60-80 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס

עלים מ-4-6 גבעולי תימין

כפית שטוחה מלח

6-8 כוסות מים

להגשה:

שמן זית

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חוצים את הכרישה לאורך ושוטפים היטב מחול.

2 קוצצים את הכרישה גס ומטגנים בסיר עם חמאה ושמן זית על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

3 מוסיפים את תפוחי האדמה, התימין, המלח והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.

4 טוחנים את המרק עד שהוא חלק, מתקנים תיבול ואם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד מים.

5 מגישים חם מאוד עם זילוף של שמן זית ומעט פלפל שחור.