מרק עדשים

מרק כתום, מזין ופשוט עם עדשים כתומות, אטריות ותיבול כוסברה

עדן הראל | עושים שכונה | פורסם 02/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס וחצי עדשים כתומות

חבילת כוסברה קצוצה

3 שיני שום כתושות

1/2 חבילה של אטריות דקות

כמון

מלח

מרק עוף

שמן זית

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים במים כשעתיים לפני תחילת בישול המרק.

2 מסננים את המים מקערת העדשים ושוטפים את העדשים היטב.

3 ממלאים כ-3/4 מהסיר במים, כשהם רותחים מוסיפים את העדשים, ½ כפית מלח, ו-½ כפית מרק עוף.

4 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום, הכוסברה ו-2 כפיות כמון. מערבבים כדקה.

5 מוסיפים לסיר חופן אטריות דקות ואת תכולת המחבת.

6 נותנים למרק לרתוח עוד כ-20 עד 30 דקות נוספות.