אגדאשי טופו של מסעדת אונמי
יש מנות שהפכו כבר מזמן למיתולוגיה, ואחת מהן היא מרק האגדאשי טופו השמימי של מסעדת אונמי. אז תראו מה זה - מהיום אתם יכולים לשחזר את ההצלחה אצלכם במטבח. אנחנו בטוח מתכוונים לנסות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
50-100 גרם טופו
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
שמן
כפית גדולה של דייקון (צנון יפני) מגורר
כפית בצל ירוק קצוץ
5 פטריות נמקו יפניות
לטן צויו (ציר על בסיס קומבו, שיטאקי ושבבי בוניטו):
שליש כוס (80 מ"ל) מים
חצי פטריית שיטאקי יבשה
עלה מרובע של אצת קומבו (3*3)
קמצוץ שבבי בוניטו (אפשר לוותר עליהם כדי לקבל מנה טבעונית)
1 כף (15 מ"ל) סויה
כפית וחצי (5 מ"ל) סאקה
כף ורבע (20 מ"ל) מירין
אופן ההכנה:
1 חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ וסופגים מהן את הנוזלים בעזרת נייר סופג.
2 מקמחים את קוביות הטופו בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק כדקה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם קריספי.
3 מניחים את קוביות הטופו על נייר סופג לקירור.
4 מכינים את הטן צויו: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
5 מעבירים את הטופו המטוגן לקערה קטנה ושופכים עליו את הטן צויו, עד גובה של כשלושה רבעים מהקערה (הטופו אמור לבצבץ מלמעלה ולא להיות מכוסה לחלוטין).
6 מוסיפים את הדייקון, הבצל הירוק ופטריות הנמקו ומגישים.
* המתכון באדיבות השף עופר חרמוני ממסעדת אונמי
>> מחפשים עוד מתכונים למרקים? הכל פה
>> מתכוננים לפורים? הנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן