צילום׃ בן יוסטר, mako אוכל

אגדאשי טופו של מסעדת אונמי

יש מנות שהפכו כבר מזמן למיתולוגיה, ואחת מהן היא מרק האגדאשי טופו השמימי של מסעדת אונמי. אז תראו מה זה - מהיום אתם יכולים לשחזר את ההצלחה אצלכם במטבח. אנחנו בטוח מתכוונים לנסות

עופר חרמוני | מסעדת אונמי | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

50-100 גרם טופו

70 גרם (חצי כוס) קורנפלור

שמן

כפית גדולה של דייקון (צנון יפני) מגורר

כפית בצל ירוק קצוץ

5 פטריות נמקו יפניות

לטן צויו (ציר על בסיס קומבו, שיטאקי ושבבי בוניטו):

שליש כוס (80 מ"ל) מים

חצי פטריית שיטאקי יבשה

עלה מרובע של אצת קומבו (3*3)

קמצוץ שבבי בוניטו (אפשר לוותר עליהם כדי לקבל מנה טבעונית)

1 כף (15 מ"ל) סויה

כפית וחצי (5 מ"ל) סאקה

כף ורבע (20 מ"ל) מירין

אופן ההכנה:

1 חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ וסופגים מהן את הנוזלים בעזרת נייר סופג.

2 מקמחים את קוביות הטופו בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק כדקה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם קריספי.

3 מניחים את קוביות הטופו על נייר סופג לקירור.

4 מכינים את הטן צויו: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.

5 מעבירים את הטופו המטוגן לקערה קטנה ושופכים עליו את הטן צויו, עד גובה של כשלושה רבעים מהקערה (הטופו אמור לבצבץ מלמעלה ולא להיות מכוסה לחלוטין).

6 מוסיפים את הדייקון, הבצל הירוק ופטריות הנמקו ומגישים.

* המתכון באדיבות השף עופר חרמוני ממסעדת אונמי

>> מחפשים עוד מתכונים למרקים? הכל פה 

>> מתכוננים לפורים? הנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן