תמונת AVI׃ mako

פיש צ'אודר: מרק דגים מוקרם

נזיד עם דג לוקוס וחזה אווז, מוקרם בשמנת ומריח נהדר

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.1 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

150 גרם פילה לוקוס חתוך לקוביות

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום קצוצה

1 מקל סלרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בשורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות)

1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות קטנות

חצי מיכל שמנת לבישול

1 כף קמח

חתיכה קטנה של חזה אווז מעושן בלי השומן, חתוכה לקוביות קטנות מאוד

מלח ופלפל לפי הטעם

¼ כפית אגוז מוסקט

¼ ספל שמן קנולה או תירס

לציר:

1 דג קטן או העצמות של הלוקוס (כולל את הראש)

1 גזר מקולף ושלם

1 בצל מקולף ושלם

1 כרשה קטנה נקייה ושלמה

2 עלה דפנה

2 פלפל אנגלי

קצת פטרוזיליה ושני מקלות סלרי נקיים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את ציר הדגים: מבשלים יחד את כל המרכיבים לפחות חצי שעה, מסננים ושומרים לאחר כך.

2 מטגנים בסיר עם השמן את הבצל, כרשה, שום, וסלרי עד ששקוף. מוסיפים את חזה האווז החתוך.

3 מוסיפים את תפוח האדמה והגזר, מערבבים ומבשלים הכול יחד כ-5 דקות. מוסיפים את הקמח ומבשלים עוד 5 דקות (אמור להיות סמיך).

4 מוסיפים ציר דגים עד לגובה 5 ס"מ מהדג\ ירקות (עדיף שהציר יהיה רותח) ומתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט. מבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה (אם למרק אין הרבה נוזלים, להוסיף עוד קצת מהציר).

5 מוסיפים את הדג ומבשלים עוד 10 דקות. בלי לערבב חזק מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!