צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף
גספאצ'ו עגבניות
מודים, אנחנו לא מעריצים גדולים של מרק עגבניות חם. עם הגרסה הקרה, לעומת זאת, אנחנו מוכנים להתחתן: מרק עגבניות קר מעגבניות שרי צבעוניות, שום ופלפל חריף. מנת פתיחה קייצית, קלילה, מתוקה-חריפה וכובשת
רחל בן אלול | מאסטר שף
| פורסם 16/08/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1/2 ק"ג עגבניות שרי מצבעים שונים (אדום, כתום, צהוב), חצויות
1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
1/2 שן שום
1/4 פלפל חריף
3-4 כפות שמן זית
כף חומץ
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 במיקסר או בלנדר טוחנים ביחד את העגבניות, השום, הפלפל החריף והבצל ביחד עם שמן הזית, עד לקבלת מעין שייק חלק.
2 מעבירים דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מזרעים וקליפות שונים.
3 מוסיפים לנוזל כף וחצי חומץ ומלח לפי הטעם.
4 מעבירים למקרר עד להגשה. מוזגים לכוס שמפניה ומגישים קר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.