תמונת AVI׃ mako

וונטון במרק אסייתי

מנה אסייתית של יונתן רושפלד: מרק בנוסח סיני עם כיסונים במילוי בשר ופטריות בג'ינג'ר

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 02/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם בצק פסטה (ראו מתכון בלינק)

ביצה טרופה עם מעט מים

למילוי:

250 גרם פילה בקר

20 גרם ג'ינג'ר טרי קצוץ

50 גרם פטריות שיטאקה טריות, ללא הרגל

2 כפות רוטב סויה

כף שמן שומשום

למרק:

2 ליטר מים

1 שורש ג'ינג'ר קלוף (כ-100 גרם), פרוס דק

1/2 כוס רוטב סויה

1 מקל למון גראס

4 שיני שום שלמות

1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות

250 גרם של חתיכות מעצמות (או גרונות של עוף או בשר חתוך לרצועות דקות)

כוס פטריות שיטאקה, חתוכות לפרוסות דקות

כוס של עלי בזיליקום

כף סוכר

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק פסטה (מהמתכון הזה).

2 מרדדים את בצק הפסטה לעלים דקים מאוד. חותכים למלבנים בגודל של 10 ס"מ על 6 ס"מ על משטח מקומח. סה"כ 12 מלבנים (3 לאדם).

3 מניחים את הבצק על המשטח המקומח ואת השוליים העליונים מברישים עם הביצה הטרופה.

4 מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עם להב מתכת עד שנוצרת משחה חלקה. מחלקים את המשחה ל-12 כדורים, מניחים על כל עלה, סוגרים רק את השליש התחתון (השליש העליון הוא בצק ללא מילוי) ומהדקים. מניחים בתבנית - אפשר להכין מראש כמה שעות ולאחסן בקירור.

5 מכינים את המרק: מרתיחים את המים, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, הלמון גראס, השום, הבצל והעצמות רבע שעה. מוסיפים פטריות שיטאקה, בזיליקום, סוכר ומיץ לימון ונותנים עוד כמה דקות. כשהמרק מוכן, מכניסים את הוונטון ל-5 דקות ומגישים.

* אפשר לעשות את המתכון עם עוף במקום פילה בקר.

* למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי חתוך לטבעות דקות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!