צילום׃ Igor Dutina, shutterstock

מרק שעועית וגרונות הודו

זוכרים את אלקנה, הבשלן הכבאי מהעונה הראשונה של "מאסטר שף"? אז הוא הכיר לנו את המרק הזה, ומאז ועד היום - יותר מ-10 שנים! - אין חורף שאנחנו לא מכינים אותו

אלקנה ביטון | mako אוכל | פורסם 15/12/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 157 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

גרון הודו אחד חתוך לחלקים

5 עלי מנגולד

ראש כוסברה

2 לימונים

פלפל חריף אדום

7 שיני שום

5 עגבניות

2 קופסאות שעועית לבנה אפויה

1 קופסה בינונית רסק עגבניות, או חצי קופסה גדולה

מלח

פלפל שחור

קצת כמון (לא חובה)

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה.

2 שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר.

3 קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר.

4 קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר.

5 מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר.

6 עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו.

7 חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר.

8 מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות.

9 מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב.

10 מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה.

11 מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים.

* הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק.