דלעת ערמונים ממולאת בסביצ'ה דניס
הממו את האורחים שלכם עם מנת פתיחה יפה ובריאה שמתאימה בול לעונה: סביצ'ה בניחוח פרי הדר מוגש בתוך דלעות ערמונים קטנות ונימוחות
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 דלעות ערמונים
לסביצ'ה:
דג דניס, או כל דג לבן אחר, מפולט וחתוך לקוביות
פילטים מתפוז שלם
חצי שומר חתוך לרצועות דקות
מעט בצל סגול חתוך לרצועות דקות
גבעול אחד של בצל ירוק
2 כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את דלעת הערמונים: מסירים בעזרת סכין את שני הקצוות של הדלעת, וחוצים אותן לרוחב.
2 מורחים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שבשר הדלעת רך.
3 מכינים את הסביצ'ה: מערבבים את כל החומרים מלבד הדג בקערה, וסוחטים מעליה את מה שנותר מהתפוז לאחר הפילוט.
4 מערבבים ומוסיפים את הדג. משהים בין 20 דקות לשעה.
5 ממלאים את חצאי הדלעת בסביצ'ה ומגישים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
>> בשבוע שעבר הכנו סלט סלק וחומוס
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!