צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

דלעת ערמונים ממולאת בסביצ'ה דניס

הממו את האורחים שלכם עם מנת פתיחה יפה ובריאה שמתאימה בול לעונה: סביצ'ה בניחוח פרי הדר מוגש בתוך דלעות ערמונים קטנות ונימוחות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/10/13 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 דלעות ערמונים

לסביצ'ה:

דג דניס, או כל דג לבן אחר, מפולט וחתוך לקוביות

פילטים מתפוז שלם

חצי שומר חתוך לרצועות דקות

מעט בצל סגול חתוך לרצועות דקות

גבעול אחד של בצל ירוק

2 כפיות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1  מכינים את דלעת הערמונים: מסירים בעזרת סכין את שני הקצוות של הדלעת, וחוצים אותן לרוחב. 

 

2  מורחים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שבשר הדלעת רך.

 

3  מכינים את הסביצ'ה: מערבבים את כל החומרים מלבד הדג בקערה, וסוחטים מעליה את מה שנותר מהתפוז לאחר הפילוט.

 

4  מערבבים ומוסיפים את הדג. משהים בין 20 דקות לשעה.

 

5  ממלאים את חצאי הדלעת בסביצ'ה ומגישים.

 

 

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט סלק וחומוס

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!