צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מרק עדשים

יש אלף דרכים להכין מרק עדשים, ובכל פעם אנחנו בוחרים אחת אחרת - בהתאם לזמן, המצרכים והחשק העומדים לרשותנו. ומה כשאנחנו לא מצליחים להחליט? אז אנחנו תמיד חוזרים למתכון של מעדניית אגתה, כי מה שבטוח בטוח

מעדניית אגתה | mako אוכל | פורסם 25/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

5 שיני שום, קצוצות

3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)

3 גזרים, מגורדים

כוס וחצי עדשים ירוקות

2 ליטר מים

מלח

פלפל שחור

כורכום

מעט כמון

חופן כוסברה קצוצה

חופן עלי מנגולד קצוצים (החלק הירוק בלבד)

מיץ לימון

יוגורט יווני (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים בהרבה מים.

2 מטגנים בשמן זית את הבצל.

3 מוסיפים שום, גזר וסלרי וממשיכים לאדות.

4 מסננים את העדשים, ומוסיפים לסיר אותן, את המים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

5 10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה ועלי המנגולד.

6 הגשה: מעבירים מהמרק לקערה, מוסיפים כף מיץ לימון ויוגורט יווני, ומגישים.

** למנה פרווה אפשר לוותר על היוגורט בהגשה.

המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב.03-5757901

עוד מהמרקים המצוינים של אגתה:

מתכון למרק עגבניות

מתכון למרק פטריות

בתיאבון!