צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

מרק שעועית עם תירס וצ'ילי

מרק שעועית חורפי וחריף בנוסח מקסיקני

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 19/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏2 כוסות שעועית חומה בהירה שהושרתה במים למשך הלילה‏

בצל גדול קצוץ דק

‏2 גזרים קלופים וקצוצים‏

גבעול סלרי גדול קצוץ דק

כפית אורגנו מיובש

‏3 שיני שום כתושות‏

כפית מלח

‏500 גרם עגבניות קלופות וקצוצות דק או 2 כוסות עגבניות משומרות מרוסקות‏

‏2 כוסות גרעיני תירס קפוא‏

‏1-2 כפות רוטב סויה‏

‏3 פלפלונים ירוקים חריפים קלויים וקצוצים‏

‏6 כפות כוסברה קצוצה‏

‏2 כוסות רצועות כרוב דקות‏

 

 

אופן ההכנה:

מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. ‏מבשלים במשך 5 דקות ומסננים.מוסיפים לשעועית 10 כוסות מים קרים, את הבצל, הגזר והסלרי ומביאים לרתיחה.מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים ‏במשך כשעה.מוסיפים אורגנו, שום, מלח, צ'ילי ועגבניות וממשיכים לבשל עד ‏שהשעועית מתרככת.מוסיפים תירס ופלפלים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים ברוטב ‏סויה לפי הטעם.‏מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הכוסברה.אם המרק סמיך מדי, מוסיפים ‏עוד מים רותחים ומתקנים את התיבול.שמים מעט כרוב בכל קערית מרק, ‏יוצקים את המרק ומגישים מיד.