צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מרק בורשט עם לימון ויוגורט
חיכינו וציפינו, והנה, הגשם סוף סוף הואיל להגיע. כדי להתמודד איתו כראוי החלטנו לצייד אתכם בנשק מתקדם: מרק בורשט קלאסי עם תוספת של יוגורט ולימון, כדי שבקרב הזה תצאו כשידכם על העליונה
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 02/11/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות חמאה או שמן
3 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור
חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר, קצוצים
1 כף רסק עגבניות
מיץ לימון או חומץ ומעט סוכר (לאיזון הטעמים, לא חובה)
להגשה:
יוגורט יווני
עלי פטרוזיליה, שמיר או נענע
אופן ההכנה:
1 מחממים חמאה או שמן ומאדים את הירקות כ-10 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ למיצוי הטעמים.
2 מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול, רסק העגבניות ומים עד לכיסוי ועוד 10 ס"מ. מבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים.
3 טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מיץ לימון או חומץ וסוכר לפי הטעם.
4 מגישים חם עם יוגורט ועשבי תיבול.