צילום׃ נלי שפר, יחסי ציבור

פטריות ממולאות בפירורי לחם וגבינת פרמזן

בואו להיזכר במתאבן המושלם, בגרסה טעימה במיוחד: פורטבלו עם גבינות ועשבי תיבול

ישראל אהרוני | אהרוני פותח שולחן 2, הוצאת כנרת זמורה ביתן דביר | פורסם 31/03/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

30 פטריות קטנות
כוס פירורי לחם
כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
5 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות עלי תימין
5 עלי מרווה קצוצים דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
כפית אגוז מוסקט
כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה. 

2 חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. מורחים את כובעי הפטריות מבחוץ במעט שמן זית ומניחים אותם בתבנית. 

3 מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.

4 ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, כך שייראה כמו גבעה קטנה שמתנוססת מעל שולי הפטרייה. 

5 מכניסים את התבנית לתנור ל־15-20 דקות, עד שהמילוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לסחוט מעל כל פטרייה כמה טיפות מיץ לימון.