צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
מרק עגבניות עם פסטה ואוזו
מרק העגבניות הזה טעים גם חם (עם מזגן בפול פאוור) וגם קר, ויש בו אלמנט אחד זערורי שהופך אותו לכוכב של הקיץ שלנו: קוראים לזה אוזו, וכמה שיש יותר ממנו בחיים, יותר טוב
מיכל מוזס | mako אוכל
| פורסם 01/07/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
חצי פלפל ירוק חריף (או לפי דרגת החריפות הרצויה), קצוץ
2 שיני שום, כתושות
3-2 כפות אוזו (או עראק)
1 כפית אורגנו מיובש
1 פחית (400 מ"ל) שימורי עגבניות מרוסקות
1 מכל קטן רסק עגבניות
750 מ"ל (3 כוסות) ציר עוף (או ציר ירקות)
רבע כוס שמנת מתוקה
להגשה:
100 גרם פסטה מבושלת
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל, סלרי וגזר עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים צ'ילי ושום ומאדים עד שניחוח השום מורגש, אך השום לא משחים.
2 מוסיפים אוזו ומבשלים עד שהוא כמעט מתאדה לגמרי.
>> בפעם שעברה הכנו פסטה בסגנון מוסקה
3 מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות.
4 מגישים חם או קר, עם פסטה ועלי בזיליקום טריים או פטרוזיליה טרייה קצוצה.