פאפא אל פומודורו איטלקי
פאפא אל פומודורו הוא מרק עגבניות איטלקי עשיר ומפתיע, עם חתיכות לחם כפרי שמתפוררות בפנים טוב טוב והופכות אותו לסמיך וכיפי. פספסתם את החופשה בטוסקנה השנה? בקטנה, כף אחת ואתם שם
אינס שילת ינאי | מאסטר שף, שסטוביץ
| פורסם 19/12/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום, קצוצות
1 קופסה קטנה של עגבניות חתוכות קוביות
1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
2 כוסות ציר ירקות או עוף
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
250 גרם לחם כפרי בן 3 ימים, חתוך לקוביות קטנות
כוס עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום ואת קופסאות העגבניות. מביאים לרתיחה.
2 מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את הציר, המלח, הפלפל והסוכר.
3 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את הלחם ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מטרפה, עד שהלחם מתפורר אל תוך המרק.
4 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת שמן הזית, עד שהמסה מתאחדת. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
5 בודקים טעמים, מעבירים לקערות הגשה ומזלפים מעט שמן זית.
*ניתן לקשט בעלה בזיליקום.