צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק בשר ותפוחי אדמה של אבי לוי

את המרק הזה טעם אבי לוי בפעם הראשונה בביקור בקזבלנקה, ועכשיו הוא מגיש לכם אותו חם, מהביל ועם אדפטציה קטנה משלו

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 09/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

במהלך ביקור במרוקו התארחתי אצל יורם וניקול, זוג חברים מקזבלנקה. זה היה הערב השלישי לביקורי שם, והיה קר וגשום. ניקול הגישה לנו צלחת מרק תפוחי אדמה סמיך שהדיף ריחות משכרים. מאז אימצתי את המרק הזה, תוך שאני מוסיף לו כמה תוספות מעניינות.

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית

1/2 קילו בשר מספר 5, חתוך לקוביות

3-4 עצמות מח

5-6 תפוחי אדמה, קלופים ושטופים

3 ליטר מים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כפית פלפל לבן

1/4 כפית כורכום

מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב, ו"סוגרים" את קוביות הבשר ועצמות המח מכל הצדדים במשך כ-3 דקות.

 

2 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.

 

3 מוציאים את תפוחי האדמה, מועכים למחית אחידה ומחזירים לסיר.

 

4 מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.

 

>> למתכוני מרק נוספים של אבי לוי