מרק קר של שעועית וחמאת בוטנים
אם אתם מסוג האנשים שאפילו לא יכולים לשמוע את המילה "מרק" בקיץ - חכו רגע ותנו צ'אנס למרק הזה של איילת לטוביץ'. לגימה קרירה אחת של מרק השעועית וחמאת הבוטנים (כן!) הזה - ותשכחו שיותר משלושים מעלות בחוץ
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
משפחה מחליפה, אמא מחליפה, בוס בהחלפה... כולם סקרנים לאיך יראה יום בחייהם כשהם מחליפים פוזיציה – בעיקר אוהבים לראות אנשים אחרים מתחלפים ולצפות ב"קטעים" שנולדים בעקבות השינוי המעמדי והמחשבתי. ובכן הנה גם אני, לערב אחד, החלפתי תפקידים עם קבוצת מבקשי מקלט סודנים. לערב אחד מופלא נכנסתי לעמדת שוטפת הכלים בעוד הם פינקו את אורחי מסעדת "התרנגול" ביפו, שתרמה את החלל לערב, במבחר מרהיב של מנות מהמטבח הסודני. המון כלים שטפתי באותו ערב, לא היה לי רגע להתעמק במטבח ובמנות שיצאו... אבל אז הגיעו אלי הקערות שהכילו את הסוף של המעדנים ...מעדנים! לקחתי מעדן אחד, עשיתי אדפטציה למטבח המקומי, זריז יותר, נגיש יותר, מלא בגעגועים ובתקווה לחופש ושוויון בעולם הזה.
מרכיבים :
עבור 8-6 מנות:
חבילת שעועית לבנה יבשה, מושרית למשך לילה שלם
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
½ בצל לבן
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
מיץ מחצי לימון
מלח
1 כף סוכר חום
להגשה:
6 פילטים של לימון (פלחים ללא הקרום הלבן)
מעט צ'ילי טרי (אופציונלי), פרוס דק
6 כפות כוסברה קצוצה/ תערובת נענע ופטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מניחים בסיר את השעועית (מסוננת ושטופה), הגזרים והבצל. מוסיפים מים – 6 ס"מ מעל גובה השעועית, ומביאים לרתיחה.
2 בעזרת כף מקפים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מחלישים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-45 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד.
3 מוסיפים לסיר השעועית מעט מלח וממשיכים לבשל 10 דקות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת הבוטנים ומיץ הלימון. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למחית אחידה. (אפשר לסנן את המרק לקבלת מרקם קטיפתי במיוחד).
4 מערבבים את המרק עם הסוכר, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ואז מקררים.
5 מוזגים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים מעט קוביות קרח ומעטרים בכוסברה קצוצה ובפילטים של לימון.
איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.
לכולנו יש לפחות עוגה אחת מנצחת שהכנו לבד. העלו אותה לכאן ותוכלו לזכות בפרס