מרק בצל חום
הסוד במרק הזה הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך. כך או כך - פינוק גדול מזה לימי הסערה כנראה שלא תצליחו למצוא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
50 גרם חמאה
1 כף שמן
5 בצלים פרוסים דק
2 עלי דפנה
5 גבעולי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס יין אדום (גם שרי או פורט יתאימו)
2 כפות קמח
3 ליטר מים
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 גבעולי פטרוזיליה שלמים
להגשה:
פרוסות לחם קלויות או קרוטונים
גבינת גרוייר, גאודה או אמנטל מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך.
2 יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה.
3 מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג.
4 יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה.
5 יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה.
המתכון מתוך גיליון 275 של על השולחן